Off-page SEO

Off-page SEO handler i stor grad om å få andre til å snakke om nettsiden din. Dette kan være aktivitet på sosiale medier, benevnelser generelt, eller det aller beste; direkte lenker tilbake til ditt domene - såkalte backlinks. Dette er med på å bygge troverdighet rundt domenet ditt. På mange måter kan dette sammenlignes med å være kul på ungdomskolen. Så la oss ta for oss noen scenarier.

Noen i 8. klasse snakker om deg

Så, du går i 10. klasse og noen fra 8. klasse snakker om deg. Vil dette si at du er kul? Både ja og nei. Dette kan sammenlignes med å få en backlink fra noen med et nyregistrert domene. Troverdigheten deres er lav, og dermed ligger det ikke mye vekt i en backlink fra deres domene. Det skader dog ikke, og alle monner drar!

Noen fra en annen skole snakker om deg

Du får vite at noen fra en annen skole snakker om deg. Attpåtil er det en steinerskole. Gjør dette deg kul? Stort sett nei. Dette kan sammenlignes med å få en backlink fra noen utenfor ditt fagfelt. Troverdigheten fra en backlink teller mest dersom domenene er innenfor samme niche/fagfelt etc.

Du betaler noen for å snakke om deg

La oss si at du betaler en hel masse folk for å snakke om deg. Gjør dette deg kul? Kanskje en liten stund, men det er VELDIG risikabelt! Folk kommer nærmest garantert til å få vite hva du har gjort, og det vil mest sannsynelig skade ryktet ditt i stedet for å hjelpe det. Ikke kjøp backlinks. Dette kan potensielt skade troverdigheten til domenet ditt voldtsomt!

Du og flere andre snakker om hverandre

Du går sammen med flere andre, og blir enige om å snakke om hverandre til andre. Betyr dette at du er kul? Nei, ikke veldig lenge i alle fall. Til syvende og sist blir dette bare flaut. Dette kan sammenlignes med å bytte backlinks, og er forsåvidt ganske vanlig. Men totalt sett så bygger ikke dette mye troverdighet.

Det som faktisk fungerer

Man kan nå toppen av rangstigen ved å være en drittsekk, som kanskje er slik de fleste husker de kule kidsa på ungdomskolen. Men det er akkurat det. Ungdomskolen, og kanskje videregående, så er det slutt!

Hemmeligheten ligger i det å innse at ungdomskolen ikke er målet, men heller resten av livet. Så det å være en genuint interessant og god person er det som vil lønne seg i det lange løp. Det er dette som vil sikre deg et godt rykte livet gjennom!

Kort og godt

Akkurat det samme gjelder off-page SEO! Så kanskje det er på tide med noen reelle tips:

  • Ikke betal for backlinks; Søkemotorene får nesten garantert nyss på dette og gir deg en negativ score.
  • Vær nøktern når det kommer til å bytte backlinks; Søkemotorene syntes ikke veldig mye om det. Noen få er kanskje greit, men ikke gå overboard. Forsøk heller å...
  • Utfør tjenester i bytte mot backlinks; Ta kontakt med andre aktører som skriv for eksempel et gjesteinnlegg i bytte mot at nederst i artikkelen er det en lenke tilbake til ditt domene. Her er det bare fantasien som setter grenser, og dette er nok en av de vanligste strategiene når det kommer til å skaffe seg gode backlinks.
  • Ha en god merkevare og publiser kvalitetsinnhold; Ja også denne gangen kommer jeg tilbake til dette med å ha noe som genuint er bra! Dersom du leverer godt kommer folk til å sakke om deg. Dette kalles organiske backlinks. Altså lenker (og omtale) som bare skjer naturlig.
  • Vær selv aktiv på nettet; Det er lov å snakke om seg selv! Vær aktiv i sosiale media, publiser reklamer, promoter deg selv, osv. Det er ikke å legge skjul på at den som er mest opptatt av deg, er deg selv. Så bli flink på å selge deg selv på forskjellige medium! Men...
  • Ikke spam; Det er en fin linje mellom å promotere seg selv, og det å være selvopptatt. Altså; ikke lag kontoer på et hvert forum/sosiale media bare for å legge ut informasjon/en lenke om deg selv. Dette er spam, og ingen liker spam. 

 

Dette ble et litt lengere innlegg; men ungdomskole-analogien hjalp meg med å forstå off-page SEO en gang i tiden; så jeg tenkte at kanskje den kan gjøre det samme for noen nå.

Dette er altså del 3 av 5 som omhandler SEO. Følg meg gjerne på Facebook eller meld deg på nyhetsbrevet under for å holde tritt videre!

Del på: 

Vil du lære flere tips og triks?

Les flere innlegg

Eller meld deg på nyhetsbrevet!

Nyhetsbrevet inneholder bare relevante artikler og fagstoff og sendes ut maksimalt en gang i måneden.